WATERBEHANDELING

Waterbehandeling in het algemeen is een groeiende markt in de huidige maatschappij, vanwege stijgende schaarste en verontreinigingen in het oppervlaktewater. Schoon drinkwater dient uit zoutwater gehaald te worden. Maar ook het water in openbare en privézwembaden moet worden gedesinfecteerd om de groei van ziekteverwekkers te voorkomen. Hiervoor wordt -nog steeds- veelvuldig chloortabletten gebruikt, hetgeen echter ook tot overmatig gebruik kan leiden.

Daarom worden meer en meer MEMOX – TiRu anodes ingezet, om ter plaatse vrij chloor te produceren als desinfectiemiddel, waardoor schoon zwembadwater wordt verkregen zonder dat er opslag en transport van schadelijke chemicaliën nodig is.

Uitgebreide ervaring met het ontwikkelen en testen van anodes, zowel in het laboratorium als bij binnen- en buitenbaden, heeft geresulteerd in de optimale samenstelling voor desinfectie van zwembadwater.

Onze anodes zijn ook geschikt voor gebruik in zwembaden met een laag zoutgehalte (meestal 1-2 g/L NaCl), echter meestal worden systemen “op maat” gemaakt voor het proces.

    Wij bieden u, naast een totaaloplossing op maat, ook de losse anodes aan, volgens uw eigen ontwerp, voorzien van de passende MEMOX – coating.